Home
JAPAN REIS-2013
Openingstijden
Onze Winkel
koi te koop
Koiboxen
De Japanse Koi
Gezondheid Koi
Een gezonde vijver
PVC Materialen
Bacterieen
Koivoer
Mineralen ect
Pompen
Uvc lampen
Voerautomaten
Trickle towers
filters etc.
Filmpjes
Webwinkel
Gastenboek
Links
Routebeschrijving
Contact
Gebruikte artikelen
Meetinstrumenten
Trommelfilters

Gezondheid

De gezondheid van de Koi gaat iedere liefhebber zeer aan het hart. Bij ziektes of verwondingen slaat de paniek dan ook vaak direct toe, terwijl dit niet echt nodig is. Wees wel alert en observeer goed, want aan de gedragingen van uw Koi kunt u al snel zien of er iets aan de hand is en of daar iets aan gedaan moet worden.

De grootste ziekmaker echter, hoe gek dat ook klinkt, is de omgeving waarin de Koi zich bevindt, de vijver dus. In vijvers waar “het systeem” goed is aangelegd, goed wordt onderhouden en geen overbevolking is, zijn over het algemeen weinig problemen. Echter, als “het systeem” niet optimaal is, het onderhoud te wensen overlaat en er een overbevolking van vis is, dan liggen de problemen op de loer en deze kunnen zeer dramatisch zijn c.q. verlopen. Klik op de link “een gezonde vijver” om te lezen welke eisen gesteld worden aan een gezonde vijver.

Onderstaand enkele links met uitleg over verwondingen, parasieten, ziektes, etc. Echter, bent u geen echte kenner of hebt u geen idee wat er aan de hand is, laat dan een Koi dokter bepalen wat er aan de hand is alvorens met allerlei medicijnen te proberen de “kwaal” te drukken. Verkeerde medicatie kan de situatie alleen maar verergeren.

behandeling van wonden

parasieten

bacteriën/schimmels

buikwaterzucht of dropsy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jipsing Koi - KvK nr.: 70176078 - Banknr:NL30 INGB 0005845670 - BTW nr.: NL120081805B01 | info@jipsingkoi.nl