Home
JAPAN REIS-2013
Openingstijden
Onze Winkel
koi te koop
Koiboxen
De Japanse Koi
Gezondheid Koi
Een gezonde vijver
PVC Materialen
Bacterieen
Koivoer
Mineralen ect
Pompen
Uvc lampen
Voerautomaten
Trickle towers
filters etc.
Filmpjes
Webwinkel
Gastenboek
Links
Routebeschrijving
Contact
Gebruikte artikelen
Meetinstrumenten
Trommelfilters

Een gezonde vijver 

Aanleg van een koivijver

De grondregels voor het aanleggen van een koivijver zijn eenvoudig, maar je moet ze kennen en..........consequent toepassen.

Het belangrijkste is dat het water nergens stil kan staan en dat er zich nergens vuil op kan hopen. Gebruik maken van bodemdrains is voor een goede koivijver een must.

Enkele richtlijnen voor het ontwerp

Laat u verder altijd begeleiden door een ervaren vijverbouwer en maak vooraf een ontwerp. De ligging van de vijver maakt niet veel uit. Veel zon is beter dan weinig zon. Gebruik nooit te dunne leidingen. Maak het ontwerp zo, dat de stroming van het water en de beweging van de vissen helpen om het vuil naar de filter te brengen (bodemdrains). Ook een vierkante vijver behoort tot de mogelijkheden, maar daarvoor dient men wel de stroming te kunnen beïnvloeden. Zorg voor een goede overloop.

Plantengedeelte

Het toepassen van een plantengedeelte is mogelijk, maar stelt bijzondere eisen. De belangrijkste zijn dat u zich aan de hiervoor genoemde grondregels en richtlijnen houdt.

Verzorging van de vijver

Zorg dat u enigszins begrijpt hoe het systeem zal werken. Bepaal vooraf of u het leuk gaat vinden om wekelijks de filter of de vijver schoon te maken. Het is ook mogelijk om een zelfreinigend systeem aan te leggen.

De Kosten

U kunt de kosten naar voren halen of naar later verleggen. Bepaal daarom vooraf of u een hoge stroomrekening wilt vermijden. Deugdelijk materiaal is duurder, maar geeft meer tevredenheid.  

Offerte

Indien gewenst, maken wij graag voor u een offerte. Wij kunnen zorgen voor een ontwerp waarin uw wensen worden meegenomen, de aanlegwerkzaamheden, het filtersysteem e.d. Tevens kunnen wij alle elektrische werkzaamheden verzorgen, zowel voor nieuwe als bestaande vijvers. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Jipsing Koi - KvK nr.: 70176078 - Banknr:NL30 INGB 0005845670 - BTW nr.: NL120081805B01 | info@jipsingkoi.nl